TOERNOOI
reglemenT

Regels van het spel

De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen zoals de KNVB heeft opgesteld. De beslissingen van de scheidsrechters zijn bindend.

Een wedstrijd heeft een speelduur van 20 minuten. Een team bestaat uit 6 veldspelers en 1 keeper en reservespelers. Er wordt tijdens de wedstrijd niet gewisseld van speelhelft (alleen in de finale).

Per wedstrijd is een ongelimiteerd aantal keren wisselen toegestaan. Gewisseld wordt alleen als het spel stil ligt en met goedkeuring van de scheidsrechter. Wissels vinden uitsluitend vanaf de middenlijn plaats, waarbij een speler het speelveld pas mag betreden als een andere speler het veld verlaten heeft.

Het team zal uit minimaal 7 en maximaal 15 spelers bestaan, die vooraf bij de toernooi organisatie aangemeld zijn. Wijziging van teamleden is tijdens het toernooi niet mogelijk. Het toernooi staat open voor spelers van 16 jaar of ouder

Als de teams gereed zijn, mag de scheidsrechter de wedstrijd starten. Het eind van de wedstrijden wordt door de scheidsrechter bepaald en loopt tot  5 min voor het hele uur of 5 min voor het halve uur. Ook als de wedstrijd eerder of later start. Blessuretijd of wisseltijd  is niet van toepassing. Teams dienen 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn bij het speelveld. Het eerstgenoemde team in het wedstrijdschema trapt af. Het programma wordt afgewerkt volgens de vermelde tijdstippen. De teams die 5 minuten na aanvangstijd niet aanwezig zijn, verliezen de desbetreffende wedstrijd met 3 - 0.

Een uitbal wordt ingegooid, er is geen buitenspel. Strafschoppen worden op 9 meter afstand van het doel genomen. Er zijn geen slidings toegestaan, op straffe van een vrije trap tegen en 5 minuten uitsluiting van de wedstrijd. Onvoorzichtige overtredingen worden bestraft met een vrije trap tegen. Onbesuisde overtredingen worden bestraft met een gele kaart en 5 min uitsluiting van de wedstrijd. Buitensporige overtredingen worden bestraft met een rode kaart en uitsluiting van de rest van de wedstrijd en de volgende wedstrijd. Dit laatste geldt ook voor twee keer een gele kaart in dezelfde wedstrijd. Gezeur en gezanik tegen de scheidsrechter wordt bestraft met tenminste een vrije trap tegen.

Een rode kaart is 1 wedstrijd schorsing, tenzij het slaan, spugen, racisme of anderszins diepe belediging of geweld betreft, dan kan de toernooileiding ook beslissen iemand voor de rest van het toernooi uit te sluiten. Twee keer een gele kaart tijdens het toernooi, is ook 1 wedstrijd schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd. Dit geldt ook bij de 4e gele kaart. Dit geldt ook als de volgende wedstrijd de finale is.

Algemene regels

De deelnemende teams moeten zich 30 minuten voor aanvang melden bij de toernooi leiding. De wedstrijden in poule A beginnen om 10.00 uur en in poule B om 10.35 uur. Ieder team dient vóór aanvang van de eerste toernooiwedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat een elftallijst in te leveren, met daarop de naam, voornamen, geboortedatum eventueel rugnummer van elke speler. Deze gegevens worden alleen in geval van nood of ter identificatie gebruikt, en kunnen na het toernooi weer worden afgehaald.

Ook de kleuren van de wedstrijdkleding van het team moeten worden opgegeven bij toernooileiding.

De organisatie neemt geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor zoekgeraakte spullen en/of voor diefstal of voor opgelopen blessures. Elk team en daarmee elk teamlid verklaart zich door deelname aan het toernooi akkoord met dit reglement. Protesten kunnen niet worden ingediend. Bij alle gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

Prijsuitreiking direct na de finale omstreeks 16.00 uur.

Er wordt gespeeld in 2 poules van 8 teams. De 2 poules spelen een halve competitie. Een winstpartij levert 3 punten op, een gelijkspel 1 punt, bij verlies 0 punten.

De eindstand in de poule wordt bepaald door

a) hoogste aantal punten

b) onderlinge resultaat tussen de betreffende teams

c) het beste doelsaldo verkregen in alle groepsduels

d) de meest gescoorde doelpunten in alle groepsduels

e) is ook dat gelijk dan worden er strafschoppen genomen. Ieder team 3, daarna om en om. Hiervoor gelden de normale reglementen van de KNVB

De nrs. 1 en 2 van beide poules spelen de finale.

De finale duurt  2x15min waarbij in de rust van speelhelft wordt gewisseld. Uitsluitend bij de finale wordt bij gelijke stand verlengd met 2 x 7½ minuut. Is ook dan de stand nog gelijk dan wordt overgegaan tot het nemen van 3 strafschoppen per team en indien nodig daarna om en om tot een winnaar bekend is.

Ieder team zal uniforme wedstrijdkleding te dragen.  Shirt, broek en sokken hebben dus bij alle spelers van het team dezelfde kleur. Scheenbeschermers zijn verplicht. Ringen, horloges, zichtbare piercings en kettingen mogen tijdens de wedstrijd niet gedragen worden. De eerstgenoemde vereniging in het wedstrijdprogramma wordt geacht de thuisspelende vereniging te zijn. Het andere team dient zo nodig de uittenues of hesjes (die beschikbaar zijn) aan te trekken.

Het hoofd scheidsrechterszaken adviseert in voorkomende gevallen de organisatie bij alle aangelegenheden die direct of indirect te maken hebben met de arbitrage.

Bij eventuele blessures en verwondingen kan indien gewenst gebruik gemaakt worden van de medewerkers van de medische begeleidingsgroep. Zij zijn te vinden in de medische ruimte nabij de kleedkamer 1.

De beker is een wisselbeker.

Eenieder dient netheid te betrachten in het clubhuis,  de kleedkamer en op en om de velden.

Toernooi spelregels

1. Inwerpen, door te gooien met twee handen van boven het hoofd en met beide voeten op de grond.

2. Sliding is niet toegestaan (vrije trap tegen en 5 minuten tijdstraf).

3. Gevaarlijk spel, zoals te hoog trappen of te laag koppen, is niet toegestaan (indirecte vrije trap tegen)

4. Afstand bij een vrije trap is tenminste 9 meter.

5. Strafschoppen worden genomen vanaf 9 meter.

6. Geen buitenspel.

7. Keeper mag alleen de bal gooien of rollen, dan wel normaal voetballen met de voet. Uitschieten vanuit de hand wordt bestraft met een indirecte vrije trap tegen.

8. Terugspeelballen mogen door de keeper niet in de hand genomen worden, tenzij met het hoofd terug gespeeld wordt, op straffe van een indirecte vrije trap tegen.

9. Hands is alleen strafbaar bij opzettelijk raken van de bal. De uiteindelijke beoordeling ligt bij de scheidsrechter.

10. Zonder scheenbeschermers mag niet gevoetbald worden. Ringen, horloges, kettingen en zichtbare piercings zijn op het veld niet toegestaan.

11. Een wedstrijd duurt 20 minuten er wordt niet van speelhelft gewisseld.

12. Sportiviteit en respect staat voorop, voor elkaar en de scheidsrechter.